Welke verzekeringen zijn verplicht?

Om eerlijk te zijn, de lijst met verplichte verzekeringen is best lang. Vaak gaat deze verplichting gepaard met een activiteit of een erkenning, zoals de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor artsen. Maar goed nieuws: als particulier is dit beperkt. Om ervoor te zorgen dat jij het overzicht bewaart tot op het einde van deze blog, besluiten we ons hierop te focussen.

Welke verzekeringen zijn verplicht

Hoezo, ik krijg geen lening?

Stijgende rentevoeten (maar geen dalende huizenprijzen), verandering in de fiscaliteit, renovatieverplichting… Kortom, het wordt er niet eenvoudiger op. Dus als een eigen woning op jouw verlanglijstje staat, moet je een aantal dingen weten. De sleutel zit hem vooral in de voorbereiding. Als je die voor elkaar krijgt, opent het best veel (voor)deuren.

Hoezo, ik krijg geen lening?

Meer pensioen via VAPW?

Wil je als werknemer meer sparen? Dan is er goed nieuws dankzij VAPW.
Je kan via het werk fiscaal voordelig sparen, je kiest zelf hoeveel en de werkgever neemt het praktische voor zijn rekening. Jaarlijks geniet je van een belastingvermindering van 30% op je spaarbedrag.

Meer pensioen via VAPW?

Ga grust op reis.

Eindelijk! Stilaan mogen we de teugels weer wat loslaten, en daar hoort ook opnieuw een welverdiende vakantie in het buitenland bij. Zonder zorgen vertrekken? Dan overweeg je best een reisverzekering.

Ga grust op reis.

Gaston, de eerste virtuele gruststeller

Als vernieuwende makelaar trekken we vaak de kaart van de digitalisatie. En dat hoeft niet minder persoonlijk te zijn, want met Gaston bestaat nu jouw eigen, virtuele assistent. Behulpzaam, vlot en tijdbesparend: met Gaston kan je grust zijn!

Gaston, de eerste virtuele gruststeller

7 veiligheidstips voor de online thuiswerker

Of de coronapandemie de definitieve doorbraak voor thuiswerk betekent, valt nog af te wachten. Momenteel gebeurt het leeuwendeel van de arbeid echter thuis, met alle risico’s die daaraan verbonden zijn. Met deze tips voor online thuiswerken ben je echter grustgesteld!

grust blog

5 tools voor virtueel verzekerd advies

Veiligheid gaat voor. Daarom blijft België in tijden van corona massaal in zijn kot. Maar een gesprek met jouw gruststeller hoef je niet uit te stellen, want wij blijven digitaal bereikbaar. Hier zijn onze favoriete online tools die daarbij helpen.

5 tools voor virtueel verzekerd advies

Ons geld in coma?

Op de Belgische spaarboekjes staat een recordbedrag van ruim 275 miljard euro. Rijst de vraag waarom wij kiezen voor een negatief rendement, terwijl er wel degelijk alternatieven zijn die wél opbrengen, waaronder beleggen. Zeker nu er met de start van het nieuwe jaar tax-acties zijn!

Geld in coma

Over Gaston

Zes maanden geleden ontdekten we een initiatief binnen de verzekeringssector dat volledig in onze kraam paste: de Vivium Digital Awards. Vivium nam als verzekeringsmaatschappij de leiding in de sector om makelaars te ondersteunen in hun digitale evolutie.

Over Gaston