5 tools voor virtueel verzekerd advies

01.04.20

De maatregelen rond het coronavirus zijn duidelijk: Tenzij het om een essentiële verplaatsing gaat, blijf je zoveel mogelijk thuis. En dat is voor velen onder ons toch even wennen. Wees grust, ook voor ons. Maar laten we dit vooral ook langs de positieve kant bekijken. Het gevolg is dat we creatief worden en samen naar oplossingen zoeken. Facetimen met de bomma lukt nu plots wel, die apero op vrijdag doen we gewoon via WhatsApperitief en de Collect&Go-dienst kent ongeziene glorietijden. Bravo. Jullie zijn goed bezig.

Een gesprek met jouw gruststeller hoef je dus ook niet uit te stellen. Wist je dat elk grustkantoor een volledige digitale werking heeft? Ons standaard, eerlijk en persoonlijk advies kan daarom nog steeds verleend worden. Weliswaar vanop een veilige, virtuele afstand.

Om je een extra duwtje in de rug te geven, zetten we graag onze vijf meest gebruikte tools om iets vanop een afstand te regelen of een virtueel gesprek te doen slagen, op een rijtje. Handig tijdens, en na corona.

Als de wind van verandering waait, bouwen sommige mensen muren en anderen windmolens.

1. DKV App

Je gezondheid komt nu echt wel op de eerste plaats. Word je toch plots ziek en is er een ziekenhuisopname nodig? Dan willen we dat dit zo zorgeloos mogelijk verloopt. Heb je een hospitalisatieverzekering via DKV? Dan raden we aan om de DKV App te downloaden. Enkele voordelen: Je scant je Medi-Card met de app, waardoor je alle nodige gegevens bij de hand hebt bij een opname. Ben je een nieuw samengesteld gezin? Voeg eenvoudig de Medi-Card van je kinderen én pluskinderen toe in de app. Geen stress meer over wie in het bezit is van de fysieke kaarten. Dankzij de handige scan&send-functie scan je je ziektekosten en stuur je ze meteen door naar DKV. Zij doen voor jou de verdere opvolging. Bovendien raadpleeg je in de app de dichtstbijzijnde ziekenhuizen en beschik je over hun contactgegevens.

2. Gaston

Wat extra gemoedsrust is zeker welkom in deze tijd. Vraag aan je gruststeller een link met de vragenlijst ‘Levenslang grust’. Onze mascotte Gaston loodst je door een aantal vragen en brengt jouw situatie op het gebied van sparen, beschermen en financieren in kaart. De score wordt je toegezonden via sms en jouw persoonlijke gruststeller ontvangt tevens een overzicht. Zo kunnen jullie samen aan de slag om jouw plan te optimaliseren. Verder geen onnodige verrassingen.

3. Microsoft Teams

Je start jouw eerste videogesprek met jouw gruststeller. De software die we hiervoor gebruiken, is Teams, de videomeetingsoftware van Microsoft. Simpel, stabiel, veilig en bovendien helemaal gratis. Het enige wat jij nodig hebt, is een pc of telefoon met camera en microfoon en een internetverbinding. Met één klik op de link gaat jullie gesprek van start.

4. Scanner Pro

Jouw gruststeller kent alle kneepjes van het vak om digitaal documenten te ondertekenen. Toch is een scannerapp essentieel om digitaal administratie te verwerken. Hoe krijg je bijvoorbeeld jouw facturen veilig bij de boekhouder in coronatijden? Als je een goede app gebruikt, hoef je het document zelfs niet exact recht te houden of de scan achteraf uit te lijnen. Bovendien werkt het niet alleen bij facturen, maar ook voor het scannen van visitekaartjes, aanrijdingsformulieren en btw-bonnetjes. Op iOS apparaten raden we Scanner Pro aan. Voor Androidtoestellen is Scanbot een noemenswaardig alternatief.

5. Klantenportaal

Nood aan een overzicht van jouw lopende contracten? Ons beheerpakket laat toe om die info zelf online te raadplegen. Ga naar het klantenportaal op onze website. Is het jouw eerste keer? Neem dan contact op met jouw gruststeller en vraag jouw persoonlijke login en paswoord aan.

Zin om virtueel aan de slag te gaan? Contacteer jouw gruststeller en plan bijvoorbeeld samen jullie eerste videogesprek. Want als de wind van verandering waait, bouwen sommige mensen muren en anderen windmolens. Wel, grust kiest in tijden van verandering regelrecht voor optie twee. Jullie toch ook?

Bij ons ben je grust. Ook virtueel.

5 tools voor virtueel verzekerd advies