grust duurzaam

grust duurzaam

We zorgen er niet alleen voor dat onze klanten grust door het leven gaan, maar willen ook de wereld een beetje mooier en duurzamer maken. Daarom gaan we bij alles wat we doen steeds na wat de best mogelijke keuze is voor de mens en de planeet. Dat gaat van onze kantoren waar we bijvoorbeeld enkel drinken uit glazen of herbruikbare bekers tot de communicatie met onze klanten. Daarnaast engageren we ons jaarlijks voor één groot project. Voor 2021 is dat een lokale zwerfvuilwandeling per grust team.

Bij alles wat we doen, maken we de best mogelijke keuze voor mens en planeet.

Ga jij grust door het leven?

Jaarproject 2021:
grust zwerfvuilwandeling

Door de corona maatregelen, gooien we het dit jaar over een andere boeg. Dit najaar bundelt elk grust team de krachten om lokaal zwerfvuil aan te pakken. Onze gruststellers wandelen tijdens hun middagpauze een 5-tal km, waarbij er afval verzameld wordt. Geen grootschalige actie waarbij we jeugdbeweging en inwoners kunnen bij betrekken, maar daarom niet minder doeltreffend! Wil je ook graag met jouw collega’s of gezin op zwerfvuilwandeling? Of zet je jouw schouders graag mee onder ons evenement van 2022?

Laat het ons hier weten.

Uitstoot en energieverbruik

Bij grust streven we ernaar om het energieverbruik en onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Dat gaat van een energie-efficiënte werkplek met een duurzaam klimaatsysteem, slimme thermostaten en ledverlichting tot het opvangen en herbruiken van regenwater. Verder gaan we investeren in snellaadstations voor elektrische voertuigen en ruilen we voor korte afstanden onze wagen in voor de fiets.

Ecologisch papier en inkt

We trachten dus zoveel mogelijk digitaal te werken. Is dat niet mogelijk? Dan kiezen we steeds voor een milieuvriendelijk alternatief. Al het papier van ons drukwerk is bijvoorbeeld FSC-gecertifieerd en onze drukkerijen gebruiken enkel ecologische inkten.

Grust fiets

Groene & maatschappelijke doelen

We staan met zijn allen voor de grote uitdaging om veel bewuster en duurzamer om te gaan met grondstoffen en energie. Bij grust bannen we daarom zoveel mogelijk papier. Zo planten we voor élke digitale polis die je bij ons afsluit, een boom. Wil je toch een papieren polis? Dat kan, maar dan vragen we per polis een vrijwillige bijdrage die integraal naar een groen of maatschappelijk doel gaat.

Enkele groene & maatschappelijke doelen waarvoor grust zich inzet: